С празничен водосвет и литургия се проведе официална церемония Първа

...
 С празничен водосвет и литургия се проведе официална церемония Първа
Коментари Харесай

Стартира строителството на Втори етап на един от най-мащабните проекти в град Варна - жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН

 

С празничен водосвет и литургия се организира публична гала „ Първа копка “ на Втори стадий (секции „ Кипарис “, „ Кедър “ и „ Ела “) от строителството на . Проектът е на „ Явор “ АД и неговия притежател „ Интерком Груп “ ООД – потвърдени във времето експерти с дълготраен опит и отлична известност в строителния отрасъл.

 



Церемонията се организира в стеснен кръг, съгласно условията на здравните управляващи по отношение на противоепидемичните ограничения. Почетен посетител на събитието беше кмета на регион Младост – господин Христо Христов.

 



По традиция бе отслужен водосвет от отец Добромир, който благослови начинанието и освети три камъка, които ще бъдат положени в основите на постройката. Наречени за здраве и благополучие по остарял български бит те ще носят триумф и разцвет на бъдещите притежатели.

 



Кръстникът инж. Павлин Николов счупи бутилка шампанско в кофата на багера, след което бе направена алегорична „ първа копка “ и бе обещано началото на строителните работи. Изпълнител на грубия градеж и на Втори стадий от строителството ще бъде „ Сити Билдинг “ ООД.

Комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е един от най-атрактивните планове в морската ни столица, който предлага уюта на дома наоколо до природата.  Комплексът впечатлява освен с отличната си локация – необятния център на град Варна, атрактивните си цени, функционалното систематизиране на жилищата, качеството на строителството, само че и с богато озеленения парк, в който ще бъдат ситуирани постройките. ФЕМИЛИ ГАРДЪН е план, който предлага спокойна и хармонична среда за живот, без да лишава хората от удобствата на огромния град.

 



Общият брой на жилищата в комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е 570, като за продажба все още са останали 7 жилището – тристайни, всички с югоизточно ревю на дневния тракт и две спални с аспект към вътрешния двор.

Строителството на комплекса се реализира в два стадия, като Първи стадий (секции „ Явор “, „ Бреза “, „ Чинар “, „ Топола “, „ Акация “, „ Магнолия “ и „ Жасмин “) започва лятото на предходната година и строителните действия напредват с бързи темпове. ФЕМИЛИ ГАРДЪН се отличава с високо качество и точност на строителството, без значение от късите периоди, в които се извършва плана. Изграден е личен бетонов възел на обекта предвид на гаранция за качеството на бетона, който се употребява в строителството . Също по този начин е планувана специфична система на поливен контейнер от дренажни блокчета, която да събира всички дъждовни води от постройките и парка, за те да се пренасочват към специфични складове. При потребност водата се употребява за напояване на почвата, като по този метод ще се спестят разноски за поддръжката на зелените площи и растителността. 

 



Друг значим аспект при строителството на ФЕМИЛИ ГАРДЪН, нещо което не се употребява в всеобщото строителство е промяната на гипсовата мазилка в жилищата с вароциментова. Тя има отлична издръжливост, по-издръжлива е във времето от гипсовата и предотвратява появяването на плесен в пространствата. Понася по-добре строителната влага и влажния морски климат във Варна, както и улягането на градивните детайли на постройката. Мазилката е на водача за строителни материали в Европа – Baumit, а тази, която ще се употребява за стените на жилищата е специфична разработка за „ Явор “ АД – с бял цвят, водопопиваща, с доста добра паропропускливост и антисептични свойства.

 



За покривния пакет на постройките ще се употребяват новаторски технологии в строителството. Той включва бетонна плоча излята под надолнище, топлоизолационна пяна, предпазен бетон и хидроизолация Purtop Easy на Mapei. Този вид на покрив не пропуща вода и е с извънредно добра резистентност във времето.

 



Друго характерно е, че за първи път в всеобщо строителство ще се употребяват тухли на Porotherm 38 W.i Plan на WIENERBERGER - за строителството на секция Кипарис. За тази секция е определен друг метод в строителството, който ще се разграничава от всички останали секции с по-луксозно и висококачествено осъществяване и вложени материали.  За вътрешния комфорт на живущите в секция Кипарис ще бъде положена и шумоизолация.

 



За строителството на другите секции на комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН също са планувани висок клас материали. Тухлите, които се употребяват са с огромна компактност и висока здравина, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства на сръбския производител МЛАДОСТ.

 

Дограмата на всички секции в комплекса ще бъде високия клас на водача в този отрасъл KÖMMERLING.

 

Информация за комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН и други планове на ЯВOР АД може да получите в офиса на отдел „ Продажби “ на бул. Република 117 (Търговски център „ Явор “) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: [email protected] или в уеб страницата на компанията  .

* обява

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР